Vyberáme najlepšiu remosku

TOP 3 remosky

ETA Pečenka

Remoska Classic R21

Remoska Tria T41

Remoska ETA má vynímateľnou nádobu s objemom 4,3 l, je vyrobená z nepriľnavého teflónu a veko má sklenené okienko. Výhodou je bezpečnostná poistka automatického vypnutia.Malá remoska je kompaktných rozmerov. Má nádobu s objemom 2 l vyrobenú z hliníka s teflónovou vrstvou a veko rovnomerne rozvádza teplo.Veľká remoska je výnimočná tromi rôznymi vekami. Jedno veko je s ohrievacím telesom a skleneným okienkom, ďalšie soft-tlakové veko a posledná sklenená pokrievka.
+ Jednoduchá údržba, remoska s okienkom, teflónový povrch+ Vhodná pre 2 osoby, energeticky úsporná+ Vhodná na indukciu i do rúry, 3 rôzne veká, odnímateľné držadlo a kábel
- Prívod elektriny je pripevnený napevno- Menší výkon, bez okienka- Vyššia cena

Orientačná Cena
89,90 €

Orientačná Cena
76,90 €

Orientačná Cena
145,00 €

Hľadáte kuchynský spotrebič, ktorý zvládne variť, piecť, smažiť, dusiť, ohrievať či grilovať a zároveň je ľahko prenosný a veľmi úsporný? Remoska je český produkt používaný už viac ako 60 rokov a stále patrí medzi veľmi obľúbené kuchynské spotrebiče. Varenie v remoske ušetrí nielen čas, ale predovšetkým tiež elektrickú energiu, je totiž oveľa úspornejšia než bežná elektrická rúra a jedlo z remosky je navyše veľmi chutné. Existuje niekoľko druhov remosiek, ktoré sa líšia najmä prítomnosťou okienka vo veku, objemom, tvarom i príkonom. V našom výbere sme dali dohromady najlepšie remosky pre rok 2025, pričom sme brali ohľad na recenzie, testy a hodnotenia užívateľov.

Najlepšie remosky a pečenky (Test 2025)

VzhľadModelObjemPríkonPovrchRozmery (ŠxVxH)HmotnosťPriehľadné okienkoDostupnosť
ETA Pečenka recenzie a testETA Pečenka4,3 l475 WTeflon45x18x35,5 cm2,52 kgÁno
Remoska Classic R22 recenzie a testRemoska Classic R224 l580 WTeflon, hliník29x11 cm3 kgNie
Remoska Classic R21 recenzie a testRemoska Classic R212 l400 WTeflon, hliník22x10 cm2 kgNie
ETA Pečenka MINI recenzie a testETA Pečenka MINI3 l380 WTeflon45x17x37 cm2,22 kgÁno
Remoska Tria T41 recenzie a testRemoska Tria T414,5 l610 WNepriľnavý s oxidom titánu28x13 cm6,5 kgÁno
Remoska Classic R21F recenzie a testRemoska Classic R21F2 l400 WTeflon, hliník22x10 cm2 kgÁno
Remoska Classic R22F recenzie a testRemoska Classic R22F4 l580 WTeflon, hliník29x11 cm3 kgÁno
ETA Pečenka Max recenzie a testETA Pečenka Max4,3 l475 WTeflon45x18x35 cm3,11 kgÁno

Zobraziť celú ponuku

Recenzie remosiek

ETA Pečenka

ETA Pečenka recenzie a test

Remoska ETA Pečenka 0133 90000 je všestranný pomocník, ktorý zvládne nielen vyprážanie, pečenie, varenie, ale aj dusenie. Pečenka má kompaktné rozmery a 1,5 metrov dlhý prívodný kábel. Povrch vyberateľné nádoby s objemom 4,3 l je vyrobený z nepriľnavého teflónu a ľahko sa udržiava. Veko s nerezovou obrubou a ventilačnými otvormi má sklenené okienko a môžete mať tak kontrolu nad prípravou pokrmu. Pečenka je vybavená bezpečnostnou poistkou automatického vypnutia, držadlá sú tepelne odizolovaná a podstavec pečenky je stabilný.

+ Jednoduchá údržba, remoska s okienkom, teflónový povrch
Prívod elektriny je pripevnený napevno

Remoska Classic R22

Remoska Classic R22 recenzie a test

Remoska Classic R22 zvládne variť, piecť, grilovať a vyprážať. Vykurovacie teleso je umiestnené vo veku, ktoré je pokryté nerezovým plechom s teflónom a teplo sa tak rozvádza rovnomerne. V prípade potreby je možné veko odložiť horúcu stranou nahor, vďaka pomocným držiakom na veku. Nádoba s objemom 4 l je vyrobená z hliníka, pokrytá je nepriľnavým teflónom a nádoba má dve plastové uchá pre ľahký prenos. Celá remoska stojí na plastovom stojane, ktorý zaisťuje stabilitu.

+ Rýchlosť varenie, úspora energie, kvalitné spracovanie
Chýba regulácia teploty, bez okienka

Remoska Classic R21

Remoska Classic R21 recenzie a test

Remoska Classic R21 je menším prevedením remosky Classic R22, je vhodná pre pečenie a zapekanie, ale aj pre ohrievanie a rozmrazovanie. Veko je vyrobené z nerezového plechu a nepriľnavého teflónu zo spodnej časti, ktorá rovnomerne rozvádza teplo. Nádoba s objemom 2 l je vyrobená z hliníka s teflónovou vrstvou a možno ju ľahko prenášať pomocou dvoch plastových uch. Celá remoska stojí na odolnom plastovom stojane, ktorý zaisťuje stabilitu. Výhodou je tiež možnosť dokúpenia náhradných dielov v prípade poškodenia.

+ Vhodná pre 2 osoby, energeticky úsporná
Menší výkon, bez okienka

ETA Pečenka MINI

ETA Pečenka MINI recenzie a test

Remoska ETA Pečenka MINI 1133 90000 zvládne piecť, zapekať, variť i dusiť. Nádoba s objemom 3 l má praktický štvorcový tvar a je vyrobená z nepriľnavého teflonového materiálu, vďaka ktorému sa jedlo nepripaľuje a nádoba sa ľahko čistí. Mini remoska ETA má navyše tepelne odizolovaná držadlá pre jednoduchý prenos. Veko s nerezovou obrubou a skleneným okienkom má špeciálne ventilačné otvory a hrniec stojí na stabilnom podstavci. Výhodou je poistka automatického vypnutia pri odobratí veka.

+ Úspora energie, vhodná pre 1-2 osoby, okienko
Rukoväť a kábel je napevno, chýba regulácia teploty

Remoska Tria T41

Remoska Tria T41 recenzie a test

Remoska Tria T41 je výnimočná vďaka trom rôznym pokličkám. Jedno veko je s vykurovacím telesom z nerezového plechu a skleneným okienkom, ktoré je vhodné pre varenie, pečenie, dusenie a zapekanie. Veko má odnímateľné držadlo aj s káblom. Ďalej remoska obsahuje sklenenú pokrievku z tvrdeného skla a tretí veko je soft-tlakové, s ktorým môžete variť pod miernym tlakom. Základom remosky je liaty hliníkový hrniec, ktorý má trojvrstvový nepriľnavý povrch s čiastočkami titánu a objem 4,5 l na varenie a 3 l pre pečenie. Výhodou je aj možnosť vložiť hrniec do rúry alebo ho použiť na všetky typy sporákov.

+ Vhodná na indukciu i do rúry, 3 rôzne veká, odnímateľné držadlo a kábel
Vyššia cena

Remoska Classic R21F

Remoska Classic R21F recenzie a test

Remoska s okienkom Classic R21F má horné veko vyrobené z nerezového plechu a dolná časť veka je z hliníka a nepriľnavého teflonového povrchu. Veko je možné počas prípravy jedla položiť horúcou časťou smerom nahor. Základom remosky na pečenie je misa z hliníka s teflónovým nepriľnavým povrchom s objemom 2 l a vďaka pripevneným plastovým ušiam ju možno ľahko prenášať. Plastový stojan zaisťuje bezpečnosť a stabilitu. Na základe ohlasov a skúseností užívateľov je remoska úsporná a rýchlo varí aj pečie.

+ Remoska s okienkom, rýchlosť, úspora energie
Chýba regulácia teploty

Remoska Classic R22F

Remoska Classic R22F recenzie a test

Veľká remoska Classic R22F má objem 4 litre a môžete s ňou variť, piecť, zapekať, dusiť, smažiť, grilovať či ohrievať. Misa je vyrobená z hliníka a nepriľnavého teflonového povrchu, jedlo sa tak nepripaľuje, ľahko sa misa čistí a zároveň má praktická plastová ucha. Vykurovacie teleso je umiestnené v hornej časti veka a teplo sa tak prenáša stenami misy až na jej dno. Veko má tiež sklenené okienko, vďaka ktorému môžete mať pokrm pod kontrolou.

+ Veľká remoska s objemom 4 litre, zabudované okienko
Nemá termostat

ETA Pečenka Max

ETA Pečenka Max recenzie a test

Pečenka ETA Max 0133 90010 je vhodná na pečenie, zapekanie, varenie i dusenie. Nádoba štvorcového tvaru s objemom 4,3 l je vyrobená z nepriľnavého teflonového povrchu, jedlo sa tak nepripáli a nádoba sa ľahko čistí. Remoska s okienkom a ventilačnými otvormi je uspôsobená na kontrolu pokrmu aj počas prípravy a po odobratí veka sa spustí poistka pre automatické vypnutie. Súčasťou remosky je tiež stredová forma pre prípravu báboviek, ochranné veko a grilovací rošt. ETA navyše garantuje predĺženú záruku 5 rokov na ohrievacie teleso.

+ Poistka pre automatické vypnutie, predĺžená záruka, forma na bábovku, grilovací rošt
Rukoväť a kábel je napevno

Najpredávanejšie remosky na trhu

Medzi najpredávanejšie remosky patria:

  • Remoska Tria T41 (od 170,85 EUR)
  • Remoska Prima P32F/01 (od 126,10 EUR)
  • Remoska D52F/10 (od 154,21 EUR)
  • ETA Pečenka Max 0133 (od 109,82 EUR)
  • ETA Pečenka MINI 1133 (od 85,24 EUR)

Ako vybrať remosku

Prvá elektrická pečící panvica čiže remoska bola vyrobená začiatkom 50. rokov Oldřichom Homutou a jeho spolupracovníkmi. Niesla vtedy názov HUT (Homuta, Uher, Tyburec). Dielňa bola potom znárodnená a pripojila sa k podniku Remos, čo je skratka pre revízie, elektro, montáže, opravy, servis (zdroj: wikipedia). Vzhľadom k jej obľube a praktickosti je využívaná dodnes. Dnešné modernej pečiace hrniec je vyrábaný z kvalitného nepriľnavého materiálu a je často obohatený o ďalšie funkcie. Pri výbere kvalitnej remosky je teda vhodné zamerať sa na určité parametre, ako je materiál remosky, tvar, objem, hmotnosť, príkon a ďalšie funkcie a príslušenstvo.

Materiál remosky

V dnešnej dobe môžeme na trhu nájsť niekoľko rôznych dizajnových modelov s rôznou povrchovou úpravou. Remoska sa skladá z troch častí a to z hrnca, odnímateľného veka a stojanu. Každá časť môže byť vyrobená z iného materiálu.

Nádoba remosky

V tejto časti remosky sa pripravuje daný pokrm, nádoba je väčšinou vyrobená z hliníka, pretože na rozdiel od nerezu vedie hliník lepšie teplo. Ak je hliník liaty, je ešte odolnejšie. Povrchová úprava hrnca má väčšinou teflónovou nepriľnavou vrstvu a vďaka tomu môžete pokrm pripravovať bez oleja a nepripáli sa. Výhodou je tiež jednoduché čistenie.

Na trhu môžete nájsť aj remosku bez teflonu s iným nepriľnavým povrchom, napríklad s čiastočkami oxidu titánu. U nádoby je vhodné, keď má pridané úchyty pre ľahký prenos, sú väčšinou vyrobené z kvalitného plastu. Niektoré nádoby sú tiež multifunkčné a vyrobené tak, aby ich bolo možné použiť aj do rúry alebo na sporák, niektoré dokonca aj na indukčnou platňu.

Veko remosky

Veko je veľmi dôležitou súčasťou každej remosky. Je vybavené výhrevným telesom, ktoré je zdrojom potrebného tepla a býva vyrobené väčšinou z nerezového plechu a zo spodnej strany môže byť teflónová vrstva. Na veku je väčšinou jedno alebo dve držadlá z tvrdeného plastu, na madle je umiestnený vypínač pre zapnutie a vypnutie remosky a je doňho privedený elektrický kábel. Madlo je väčšinou prispôsobené ako pre pravákov, tak pre ľavákov. Druhé madlo slúži nielen pre lepšiu manipuláciu, ale aj pre bezpečné odkladanie horúceho veka. Na vrchu veka sa tiež nachádzajú ventily na odvod pary.

Remoska s okienkom

Niektoré remosky majú na veku tiež okienko zo skla a môžete tak kontrolovať v priebehu prípravu pokrmu. Je to praktické, pretože nemusíte veko odklápať a neuniká tak cenné teplo. Nevýhodou ale môže byť nerovnomerné pečenie, pretože priehľadná časť môže uberať spotrebičmi na výkone. Pri kvalitných modelov by sa tak ale diať nemalo.

Stojanček remosky

Okrem nádoby a veka je posledným dielom remosky stojanček. Vďaka stojanu môžete remosku umiestniť takmer kdekoľvek v blízkosti elektrickej zásuvky. Stojanček drží horúcu nádobu nad plochou kuchynskej linky a je väčšinou vyrobený z veľmi odolného plastu.

Tvar, objem a hmotnosť

Originálna remoska sa väčšinou vyrába v okrúhle podobe, pretože guľatý tvar dokáže zaistiť rovnomernú prípravu pokrmov a vďaka chýbajúcim rohom sa jedlo v týchto miestach nezachytáva. Remoska má dve madlá, odnímateľné veko s dvoma držiakmi a stojí na pevnom podstavci.

Objem remosky sa väčšinou pohybuje od 2 do 4 litrov. Malá remoska na pečenie či varenie môže byť praktická pre jednu až dve osoby, prípadne je vhodná na cesty. Veľká remoska s objemom 4 litrov je vhodná pre početnejšie rodinu. Záleží tiež na tom, čo za jedlá budete chcieť v remoske pripravovať, aby sa vám do nej daná potravina (napr. kura) vošla. Samozrejme čím väčší objem hrnca, tým aj väčšie rozmery a váha, pred kúpou je teda dôležité myslieť na to, aby sa vám remoska vošla do vašej kuchyne. Remoska s objemom 2 l váži približne 2-3 kg, remoska s objemom 4 l môže vážiť až 6 kg.

Na trhu sa môžete stretnúť aj s modelmi, ktoré sa označujú ako elektrická panvica alebo pečiaci hrniec. Tieto modely nemusia mať nutne podstavec a môžu mať aj iný tvar. Zásadnej je však pre nich iný princíp ohrevu, ktorý je umiestnený v dne nádoby. Remoska má ohrievacie teleso umiestnené vo veku, kdežto ostatné elektrické panvice a pečiace hrnce majú výhrevné teleso umiestnené naspodku.

Príkon

Príkon patrí medzi dôležité parametre. Čím vyšší príkon je, tým aj remoska bude mať vyšší výkon a príprava pokrmov bude rýchlejší. Čím vyšší výkon, tým je samozrejme vyššia aj spotreba elektrickej energie. Príkon sa udáva v mernej jednotke Watt (W), pričom malá remoska s objemom 2 l má väčšinou príkon okolo 400 W. Veľká remoska s objemom 4 l môže mať príkon až 650 W.

Funkcie a ovládanie

Remoska je veľmi jednoduchý kuchynský spotrebič a jej ovládanie nie je zložité. Na ručnom madlu sa nachádza iba tlačidlo Zapnúť/Vypnúť a spotrebič tak funguje bez nutnosti ďalšieho nastavenia.

Teplotu v hrnci nemožno ovládať a pohybuje v rozmedzí cca 160 – 180 °C. Ako zdroj energie je potreba 230 V elektrická zásuvka. Je škoda, že remoska s termostatom a remoska s reguláciou teploty je stále veľkou vzácnosťou, pretože automatické udržiavanie nastavenej teploty je pri varení často praktické. Naopak absencia termostatu zvyšuje jednoduchosť používania a termostaty sa používajú skôr u spotrebičov, ktoré majú väčší príkon.

Väčšina remosiek funguje na rovnakom princípe, niektoré majú navyše niektoré praktické funkcie, ktoré môžete oceniť.

Odnímateľná rukoväť a kábel

Ak je rukoväť vrátane prívodného kábla odnímateľná, lepšie sa vám potom bude remoska skladovať. Tiež ak chcete remosku s hotovým pokrmom preniesť na stôl, nie je nič ľahšie než kábel odpojiť.

Soft-tlakové veko

Niektoré remosky majú okrem klasického veka s vykurovacím telesom tiež soft-tlakové veko, ktoré slúžia k pomalému varenie pod tlakom. Je vhodné predovšetkým pre varenie vývarov či guláša.

Ďalšie využitie hrnca

Niektoré modely remosiek majú aj ďalšie možnosti využitia. Ich nádoby môžu fungovať ako klasické hrnce, ktoré možno postaviť na sporák či dokonca indukčnou platňu a pohodlne v nich variť. Niektoré možno dokonca vložiť do rúry. Výhodou tak môže byť úspora priestoru v kuchyni, kedy nie je nutné mať niekoľko hrncov navyše.

Zásady používania remosky

Ako sme už spomínali, remoska je veľmi jednoduchá na ovládanie, je ale dobré poznať niekoľko základných zásad, ako ju správne a bezpečne používať.

  • Remosku netreba pred použitím rozohrievať. Suroviny najprv vložte do hrnca a následne priklopte vekom tak, aby správne tesnilo a zapnite.
  • Potraviny by sa nemali dotýkať horného veka.
  • Nie je dobré často odkladať veko remosky, aby zbytočne neutekalo teplo a nepredĺžila sa príprava pokrmu.
  • Pri miešaní a čistenie nie je vhodné používať kovové predmety, aby sa teflónový povrch nepoškodil.
  • Niektoré nádoby je možné vložiť aj do umývačky.
  • Pred čistením je nutné, aby bol spotrebič vychladnutý a odpojený z elektrickej siete.

Značky remosiek

Na trhu dominujú dve značky remosiek, prvou značkou je priamo značka Remoska a druhou remoska ETA, ktorá pre svoje remosky používa označenie Pečenka. Ak narazíte na ďalšie značky, pravdepodobne sa už nebude jednať o remosku, ale o pečiacu panvicu. Najčastejšie sa možno stretnúť so značkami Clatronic, Concept, Bravo, DOMO či Proffesor a ďalšie.

Remoska

Remoska je originálna značka a v roku 1957 začala prvá sériová výroba remosiek v vtedajšom štátnom podniku Remos. Názov remoska teda vznikol podľa tejto firmy. Po páde socializmu sa na remosky takmer zabudlo až v roku 1994 bola založená firma Remoska, ktorá nadviazala na výrobu originálnych remosiek, ktoré sú opäť obľúbené nielen v SR, ale aj v zahraničí, dokonca aj v USA, Kanade a Austrálii.

Remoska ETA

Česká spoločnosť ETA vyrába plno domácich spotrebičov. Panvice na pečenie typu remoska však nenájdete pod názvom remoska, ale ako ETA Pečenka. Pečenku vyrábala firma ETA cca od roku 1962, po niekoľkých rokoch bola výroba zastavená, ale v roku 2014 sa na trh vrátila a miesto kruhového tvaru majú Pečenky tvar štvorcový (zdroj: idnes.cz). ETA vyrába tiež pečiace panvice s ohrevom odspodu, ich názvy sú ETA Festa alebo ETA Piesta, avšak nejedná sa o remosky vo svojom slova zmysle.

Recepty z remosky

Nižšie sa môžete inšpirovať rôznymi recepty na pečenie v remoske.

https://www.youtube.com/channel/UClL5eA68oZKzfaTczT7ZEzw/playlists

https://craftlog.com/cz/vareni/explore/recepty-z-remosky

Otázky pri výbere remosky

Čo je remoska?

Remoska je malá elektrická rúra, ktorá ohrieva nádobu so surovinami zo zhora. Jej hlavnou časťou je nádoba, veko s vykurovacím telesom, otvory na veku pre únik pary a stojan proti zahrievaniu kuchynskej linky. Funguje na princípe ohrevu zo zhora, teplo je rozvádzané po stenách hrnca a jej použitie je veľmi jednoduché. Jedlá v nej nestrácajú vodu a živiny a sú veľmi chutná. Viac informácií o remoske nájdete v nákupnom radcovi.

Remoska alebo Pečenka?

Remoska je zaužívaný názov pre konkrétny produkt a začala sa vyrábať koncom 50. rokov. Od roku 1962 však začala spoločnosť ETA vyrábať obdobný spotrebič, len pod názvom Pečenka. Remoska aj Pečenka sú rovnako kvalitné a výkonné spotrebiče, rozdiel je však v ich terajšom vzhľadu. Remoska sa vyrába spravidla okrúhleho tvaru, zatiaľ čo Pečenka od spoločnosti ETA má tvar štvorcový alebo obdĺžnikový.

Remoska Lidl, Tescoma a Tefal, sú na trhu a predávajú sa?

Klasickú remosku značky Tescoma a Lidl na trhu nenájdete. Tescoma vyrába prevažne nepriľnavé panvice či tlakové hrnce alebo rôzne multifunkčné hrnce. Značka Tefal predáva iba rôzne varianty elektronických pečúcich panvíc alebo rúry, nie klasické remosky.

Aká je cena remosky?

Výška ceny sa odvíja od značky výrobca, veľkosti objemu a výkonu vykurovacieho telesa. V cenovej kategórii do 40 € spravidla remosku nezoženiete, výnimkou môžu byť akcie, alebo obstaranie v bazáre. Od 80 € začínajú menšie remosky a pečenky a s rastúcou veľkosťou vzrastá aj ich cena. Okolo 180 € potom zoženiete tie najlepšie remosky, ktoré môžu byť aj multifunkčné.